sweetfable

Rólunk

Egy csendes Tisza menti településen lelte meg otthonát a Sweet Fable kennel, melyet én és a párom közösen álmodtunk meg. A kutyák iránti szeretet és a fajta megőrzése képpen alapítottuk meg 2016-ban.

Habár az én munkásságom korábbra nyúlik vissza, 2008-ban kezdtem el kiállításokra járni Újfalu Szépe Betsy „Lusy” nevű kutyámmal, ő általa szerettem meg a fajtát is. Hamarosan édesanyámmal közösen megalapítottuk az Ultrakopo kennelt, melyben kitanulhattam a kutyázás minden csínját-bínját, természetesen a lelkesedésem továbbra sem hagyott alább.

Újfalu Szépe Betsy "Lusy"

Az eddigi legnagyobb sikereimet pedig Lusy Beagle of Wels „Lora”-val értem el, melyért örökké hálás leszek Gergely Istvánnak, akitől ajándékba kaptam életem legszebb ajándékát. Az évek során számos tenyésztőt, kutya tulajdonost ismertem meg, lettem segítő társuk, handlerük, barátjuk. Számtalan fajtát vezettem fel kiállításokon, de mai napig a legkedvesebbek a Beaglek és a Vizslák, azon belül is kiemelendő a Német Vizsla. Gergely István a Magnum Hunter Kennel tulajdonosa bízott meg 2010-ben Aranyszabja-Földi Zeusz és Zseni felvezetésével, melyekkel a legnagyobb eredményeimet érhettem el. Köztük talán a legkedvesebb az Euro Dog Show-on elért TOP 7 –es szűkítésbe kerülésem Junior Handling kategóriában. Később már nem elégedtem meg a fényűző kiállításokon elért eredményekkel, majd kutya kiképzést kezdtem el tanulni, azon belül is a vadászkutyák képzése érdekelt a legjobban, amit még mindig tanulok. Ezt a folyamatot felgyorsította, hogy közös tulajdonba lévő német vizslám lett 2014-ben Malomközi Girl „Gina”, mellyel az élete 3. kiállításán Helsinkiben a World Dog Show-on Junior osztályban 3. helyezést ért el 11-ből.

Magát a tenyésztést, nem lehet néhány sorban, oldalban kifejezni, mert ez egy nagyon komplex fogalom, amely tele van szabályokkal, és érzelmekkel. Ennek ellenére a tevékenységünk nem más, mint a legkiválóbb egyedek kiválasztása, felelősségteljes felnevelése, képzése, majd e kutyák tovább tenyésztése. Bízunk benne, hogy az évek előrehaladtával egyre több egészséges, boldog kiskutya viseli majd a Sweet Fable nevet.

„Ha a jelen pillanat tudatosságából cselekszel, bármit is teszel - akár a legegyszerűbb dolgokat is -, tettedet a minőség, a gondoskodás és a szeretet érzése itatja át.” - Eckhart Tolle

Tulajdonosok: Bőte Evelin és Tóth Tamás

Copyright © 2016. All Rights Reserved.